Sunday, Jul 22nd

Last update04:03:44 PM GMT

You are here: Gradnja Gradnja kuće Gradnja kuće

Gradnja kuće

Email Ispis PDF
Ocjene: / 17
LošNajbolji 

Najčešća pitanja budućih kućevlasnika i onih koji to planiraju postati je prosječna cijena gradnje kuće za roh bau izvedbu ili po sistemu gradnja kuće "ključ u ruke".

Na ovo pitanje se može općenito odgovoriti, ali je potrebno znati barem ovirnu kvadraturu željene površine te da li je u sklopu kuće podrum odnosno o kakvom projektu se radi.

Generalno, cijena gradnje kuće za grubi roh bau može iznositi od 150€/m2 do 200€/m2, odnosno od 200 do 300 €/m2 za visoki roh bau.

Gradnja kuće "ključ u ruke" najčešće je u rangu cijena od 500 do 600 €/m2, a cijena uvelike ovisi o konstrukciji kuće, materijalima, ali i ugrađenoj opremi, instalacijama, tipu krovišta itd.

Cijena gradnje kuće ovisi o više faktora među kojima su najznačajniji:

  • tip konstrukcije
  • vrsta materijala
  • transportni troškovi
  • tip objekta (prizemnica, katnica, poluetažna, razvedena kuća itd.).

Prizemnice u pravilu imaju najveću cijenu na brutto površini, jer se svi zemljani radovi, temelji i krovište računaju na svaki kvadrat površine. Kod katnica to nije slučaj, jer sa brojem etaža pada prosječna cijena navedenih troškova po kvadratu.

Ukoliko želite točan izračun cijene gradnje Vašeg objekta, molimo da pošaljete troškovnik ili glavni projekt na temelju kojega Građevinski obrt Ivan Šteingel može izračunati precizniju cijenu.

Oni koji nemaju troškovnik odnosno tek su u fazi idejnog rješenja, mogu na temelju nacrta, skice ili idejnog projekta zatražiti procjenu cijene gradnje, gdje možemo dati okvirne informacije ukoliko se radi o području naše županije. Kod procjene troškova gradnje bez troškovnika, postoji mogućnost velikih odstupanja, te informacije prikupljene na taj način nisu preporučljive kao temelj za donošenje daljnjih odluka.

No, ukoliko želite precizniji izračun, potrebno je poslati troškovnik gradnje.

Citirajte tekst na vašim web stranicama

Za kreiranje linka prema ovom članku na vašim stranicama,
kopirajte niže navedeni kod na vaše stranice.
Pregled :

Gradnja kuće
Najčešća pitanja budućih kućevlasnika i onih koji to planiraju postati je prosječna cijena gradnje kuće za roh bau izvedbu ili po sistemu...

Powered by QuoteThis © 2008

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi